Laddstolpe BRF Göteborg

Är du medlem i en BRF i Göteborg och funderar på att skaffa laddstolpe? Att ladda elbilen med laddstolpe är mer säkert, snabbare och mer tillförlitligt. Som medlem i en bostadsrättsförening har du inflytande över vilka investeringar föreningen gör för de boende, både inomhus och utomhus. Med dagens miljömål och elbilarnas uppåtgående trend är det mer en fråga om tid snarare än principer om din BRF i Göteborg ska installera laddstolpar.

BRF i Göteborg – skaffa laddstolpe

Med tanke på alla dess fördelar kan en Underskattad Laddstolpe BRF Göteborg vara ett bra val. Med installationen får du en flexibel laddstation som fungerar bra för bostadsrättsföreningar. Allt fler väljer elbil och att installera smidig laddning på det här sättet höjer föreningens värde, samtidigt som det är ett smart val för klimat och miljö.

En laddstolpe är säker att ladda från då den visar eventuella fel och snabbt stoppar laddningen så fort batteriet är fullt. För att vara godkänd ska laddstolpen uppfylla hårt ställda krav för elbilsladdning, ha en egen säkring och vara ansluten till dedikerad fas. Den ska också ha DC-skydd vilket innebär jordfelsbrytare av typ B. Installation av laddstolpar ska endast utföras av behörig installatör.

Bidrag för installation

Om du vill installera laddstolpe för BRF i Göteborg kan det vara bra att känna till Naturvårdsverkets Ladda bilen-stöd. Detta är ett bidrag som ges till installation av laddstolpar i bostadsrättsföreningar. Bidraget ger föreningen ett investeringsstöd som räcker till 15 000 kr för varje laddpunkt, och är beräknat till upp till 50 % av totalinvesteringen. Ta gärna reda på i förväg om laddstolparna du funderar på att installera är godkända för bidrag. Ladda bilen är ett fristående investeringsstöd och omfattar installation som sker till icke-publika laddstationer. Det är specifikt inriktat till bostadsrättsföreningar, och ansökan sker via Naturvårdsverket. Bidraget ges som ett engångsbelopp och går att ansöka om under hela året.

Inga svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *