Husgrund i Stockholm. Nordic STHLM Bygg AB är experter

Behöver du hjälp med anläggning av en husgrund i Stockholm? Hör i så fall av dig till oss på Nordic STHLM Bygg AB. Vi är specialister på just det!

Vi ger dig en stabil husgrund i Stockholm

Det finns många delar av ett husbygge som är viktiga. Bland de allra viktigaste är dock anläggningen av en husgrund i Stockholm. Det är nämligen husgrunden som är den del av huset vilken står direkt mot marken och därför utgör dess fundament. Denna måste helt enkelt klara av att bära det aktuella husets stomme.

 

En husgrund fyller samtidigt fler syften än så. Bland annat kan en sådan spela en viktig roll när det kommer till isoleringen av det hus det handlar om. Dessutom skyddar grunden huset mot den radioaktiva ädelgasen radon, och likaså mot fukt.

Olika sorters husgrunder

Det finns mer än en typ av husgrund i Stockholm. Vi kan hjälpa dig med anläggningen av din grund vad för sort det än rör sig om. Här i Sverige är det främst tre olika typer av grunder man brukar använda. Dessa är krypgrunder, platta på mark och källare. Vilken typ som passar bäst beror bland annat på hur markförhållandena ser ut där huset ska byggas samt på vilken sorts hus det gäller.

 

En husgrund i Stockholm av typen ”platta på mark” är en grund som utgörs av en betongplatta. Denna platta står direkt på marken ifråga utan något som helst underliggande utrymme. En av fördelarna med en sådan typ av husgrund är att den är relativt enkel att anlägga.

 

En krypgrund är i sin tur en grund där det finns en luftficka mellan husets bjälklag och marken. Denna luftficka kan antingen vara ventilerad eller oventilerad. Fördelen med en grund av detta slag är att den förser det aktuella huset med en isolerande effekt gentemot kylan från marken. Det är mycket viktigt att krypgrunder förses med tillräckligt med skydd mot fukt eftersom de annars lätt kan drabbas av fuktskador.

 

Ytterligare en variant av husgrund i Stockholm är källare. Det är inte alla som tänker på att detta utrymme faktiskt fungerar som grund, men det gör det alltså. När det gäller källare är det extra viktigt med en bra dränering eftersom den annars kan bli sårbar för fuktskador.

Vi hjälper dig med alla typer

För oss spelar det ingen roll vilken typ av husgrund i Stockholm du vill satsa på. Vi kan förse dig med förstklassig hjälp när det kommer till anläggningen av denna oavsett sort. Tveka därför inte på att kontakta oss redan idag!

Inga svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *