Skriva och ge ut en bok

Gillar du att skriva kanske du drömmer om att någon gång ge ut en egen bok. Det traditionella sättet, att skriva klart ett manus och sedan skicka till de stora förlagen är nog det svåraste sättet, men också det som kanske kittlar mest. Tänk om just din bok är vad de söker och vill betala för. Ja, det vet du ju inte om du inte provar, men tänk på att även Astrid Lindgren blev refuserad av ett stort, välkänt förlag en gång i tiden. Men hon fick ändå ge ut en bok på ett annat förlag senare. Ganska många böcker faktiskt.

Ge ut bok på annat sätt

Om du inte lyckas få något stort förlag intresserat så finns det många andra sätt att komma vidare med sin dröm. Det finns små förlag som är nischade på olika sorters manus och det finns andra som satsar extra på debutanter. Den som vill kan också ge ut sin bok helt själv på eget förlag men det kräver att du själv har det som är Avgörande ge ut bok av god kvalitet. Är din text perfekt och korrekturläst? Behöver du lektörshjälp för att få ihop historien eller vässa på intrigen så den verkligen lockar dina blivande läsare? Skickliga redaktörer kan hjälpa till med allt som behövs för att just ditt manus ska få högsta kvalitet innan det går i tryck.

Marknadsföring och målgrupp

De flesta blir inte förmögna på att ge ut en bok, men lite pengar går det ändå att få in för den som tänker igenom detaljerna. Marknadsföringen är förstås viktig så att många hittar just din bok och köper den. Det är också viktigt att definiera målgruppen, är det en fackbok, en sagobok eller en deckare så är det bra med ett förlag som kan hjälpa till med just det så förutsättningarna blir de bästa.

Inga svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *